Škola plus

Španskih boraca 24, Novi Beograd, skolaplus.rs@gmail.com
Moja korpa knjiga: 0 | din: 0,00

O knjizi

Matematičko sveznanje, Matematika 5-8

Autor: Ratko Kasalica, Milanko Babić
Dizajn: D punkt
Edicija: PRIRUČNICI (Srpski jezik, matematika, engleski jezik)

Godina izdanja: 2009
Oprema: Format 20,5 x 26.5 cm, 128 str., broš, ćirilica

Cena: 654,55 dinara
Porez (10%): 65,46 dinara
Ukupna cena: 720,01 dinara

Kupovina

Izvrši porudžbinu
Kako naručiti knjigu?

Proces naručivanja odabranih knjiga u svakom trenutku mozete zapoceti klikom na link Moja korpa

Ova zbirka predstavlja izbor zadataka iz zbirki autora Branka Jevremovića, Ljubomira Vukovića, Jovana Ćukovića i Radmile Božić za V, VI, VII i VIII razred osnovne škole.

Pravljena je sa namerom da se sistematizuje gradivo osnovne škole, kako bi učenik, proveravajući svoje znanje mogao videti koliko je spreman za nastavak školovanja i dalje usvajanje matematičkih znanja u srednjoj školi. U tom smislu pripremljen je dovoljan izbor zadataka, tematski dat tako da je, po našem uverenju, moguće videti koliko su usvojena znanja funkcionalna tj. koliko dovoljno su se određeni matematički pojmovi slegli i sa koliko uspeha se mogu u praksi koristiti.

Zbirka može veoma korisno poslužiti za pripremu prijemnog ispita za upis u srednju školu jer se njenim korišćenjem izbegava poznata zamka da učenici zadatke uče napamet, već zadatke mogu sa uspehom rešavati kad odrežene matematičke pojmove potpuno i pravilno usvoje i razumeju.

Sa posebnim zadovoljstvom želimo ukazati na funkcionalnost zbirke. Ona je prvenstveno namenjena učenicima završnog razreda osnovne škole. Međutim, naprednim tehničkim rešenjima (različito bojenje pozadine teksta) omogućeno je da zbirku mogu koristiti i učenici petog, šestog i sedmog razreda birajući zadatke koji su isto pozadinski nijansirani. Naime svi zadaci koje mogu rešavati petaci nijansirani su jednom bojom pozadine, zadaci za šestake drugom, za sedmake trećom i na kraju zadaci za osmake četvrtom. Uz to svaki srednjoškola, kada mu tako nešto zatreba , može, listajući ovu zbirku pronaći rešenja zadataka koje je sa uspehom rešavao u osnovnoj školi, a čija rešenja ili postupke rešavanja iz različitih razloga zaboravio.

Koliko smo uspeli u nameri ostaje da se vidi u praksi s obzirom da je reč o prvom pokušaju ove vrste. Svaka sugestija u tom smislu, koja bi popravila sadržaj ove zbirke i činila je funkcionalnijom je dobrodošla.

GalerijaŠkola plus 2008 © Sva prava zadržana

Dizajn & razvoj Newtec Solutions